dimarts, 17 de juliol del 2012

Avui comença el projecte Guerra Civil 2.0


Gràcies al twitter, seguint l’etiqueta #GuerraCivil20 podreu saber molt del que va passar des del 17 de juliol del 1936 fins a l’1 d’abril de 1939 a temps real. Un projecte que preten ser una eïna per descobrir aquest fet tan important de la nostra història recent.

Gràcies a prop de 5.000 piulades els seguidors de Guerra Civil 2.0 podran descobrir alguns dels principals fets que van passar durant aquest període: les batalles, les decisions polítiques i sindicals i els fets que van condicionar la vida quotidiana. També podran llegir la premsa del dia publicada a Barcelona.

Un projecte que vol ser també una xarxa amb la que col·laboraran diversos historiadors dedicats a la història local, penjant tot allò que va passar als seus pobles, barris i ciutats. Entre d’altres Jordi Soldevila (Altres històries de Lleida), Lorién Casasús (Un Mataró no tan llunyà), Jordi Bonvehí (Històries Manresanes), Esteve Costa (Records del Baix Llobregat) i Oriol Rigola (Antiquari)

Premis Blocs Catalunya 2012

Des del dia 12, per tots els que volgueu votar per aquest bloc als Premis Blocs Catalunya podeu entrar a la pàgina www.stic.cat cal que us registreu. Un cop ho hagueu fet trobareu l’apartat “Votació Premis Blocs 2012”. Cal que busqueu l’apartat “Història, tradicions i patrimoni”. I aquí trobareu el bloc.